Se hvor du kan surfe i Nordland.

Surfingen i Lofoten foregår i all hovedsak ved Unstad på Vestvågøy. Dette er faktisk verdens nordligste kvalitetsbølger.

Unstad har en strand på ca. 200 meter med store rullesteiner i begge ender. Bukten er vestvendt og er beskyttet av høye fjell på begge sider. Unstad fungerer best på swell fra sørvest til nord og fungerer på alle vindretninger utenom vestlige og nordlige vinder. Unstad har fire breaks. Ett langs hele høyresiden av stranden. En rask venstre bølge ved parkeringsplassen og angivelig en fin bølge oppe mot søppelplassen. I tillegg finnes et beach-break midt på stranden.

Historisk sett har det vært surfet lenge på Unstad. Allerede tidlig på 60-tallet var det lokale surfere som prøvde seg i bølgene. Men det var vel ikke før på 80-tallet den legendariske Hemnesværingen Kristian Breivik sto fram på Norge Rundt for å vise bølgesurfingens sanne kunst.

Imidlertid har interessen for Unstad de siste årene vokst. Dette skyldes mange artikler skrevet i norske og utenlandske surfemagasiner, samt den legendariske E2K videoen (Kilde: Visitlofoten.com).

Vanntemperaturen er relativt stabil både vinter og sommer, med andre ord KALDT. Ta med drakt, hette og hansker.

Andre steder i Lofoten man kan surfe: Flakstad - Utakleiv - Kvalnes - Kvalvika Kilde: nrk.no