Tou Scene

Nå viser daily planit de fleste arrangementene til Tou Scene. I starten av neste måned går elektronikafestivalen Perkapella av stabelen for første gang i Stavan...

Nå viser daily planit de fleste arrangementene til Tou Scene. I starten av neste måned går elektronikafestivalen Perkapella av stabelen for første gang i Stavanger. Festivalen har som mål å fylle tomrommet etter Numusic, og med lave billettpriser, 30 artister på scenen og fire kunstnere som smykker ut konsertarenaen Tou Scene.

  • Høsten byr på spennende scenekunst, klubbkvelder Electro Motives og Perkapella, konserter og utstillinger som Nuart 2015, sier presseansvarlig Stian Robbestad.
    Bilde: toupark.no

Dere møter også Lars Vaulen og Coucheron, og det er duket for høstmarked, festivaler og flere gratis arrangementer.

Tou Scene AS er et kunstnereid selskap som siden 2001 har drevet scener, visningsrom, arbeidslokaler og cafe/bar i 2000 kvm tidligere industrilokaler i Stavanger Øst. Stavanger Kommune kjøpte i 2009 hele gamle Tou Bryggeri av den private grunneieren

Tou Scene er en total kunstfabrikk hvor kunstnere produserer - og publikum deltar og opplever. Det tidligere bryggeriet er transformert til et kompleks av scener, visningsrom og arbeidssteder.

Gamle industrilokaler brukes til å skape morgendagens kunst, utvikle nye kulturuttrykk som utfordrer kjente definisjoner. Som kunstnerisk arena skal Tou være

  • uavhengig
  • dristig
  • nyskapende

Tou Scene er et regionalt knutepunkt for kulturnæringer. Fagmiljøer innenfor musikk, film, billedkunst, scenekunst etc. er samlokalisert på huset. Det er tilrettelagt for samarbeid og utveksling. Tou er en fleksibel institusjon for de profesjonelle frilanskunstnere, og skal dessuten fremme veksten i den kulturelle underskogen.

Tou Scene er et hus for alle, både for kunstnere og publikum. Kunst skal formidles på uformelt vis i møte mellom disse to gruppene. Rommene åpnes for folk i alle livsfaser, fra internasjonale gjestekunstnere til beboerne fra nabolaget. Huset blir et samlingspunkt i bydelen. Bygget representerer et arkitektonisk mangfold som skal tas vare på.

# tou scenen # fesitval # perkapella # stavanger