Min hobby- tegning, strikking og møbelsnekkring

3 nye hobbyer i del 3 av artikkelserien "min hobby"

Over hele landet myldrer det av hobbyer og fritidsaktiviteter. På www.dailyplanit.no har vi tusenvis av aktiviteter du kan teste ut.

For å få tips, har vi intervjuet en gjeng inspirerende mennesker som forteller om sin hobby. Tredje del får du her. Mer kommer!

Bilde: DailyPlanit

Julie Slora Fotland (17), talentfull student

"Jeg går på Vågen videregående skole - Studiespesialisering med formgivningsfag der jeg får utdype meg i form og farge. Her lærer jeg å bruke nye redskaper og teknikker. Det er utrolig gøy å gå en linje der man får gjøre noe en elsker. Jeg har lært utrolig mye av å gå der og vil forsøke å gå videre på høyskole hvor jeg vil utdanne meg som lærer innen faget."

Hva er din favoritt hobby?

Min favoritt hobby er å tegne og male.

Hvorfor?

Jeg har alltid likt å tegne og male helt siden jeg var liten. Når jeg tegner er det som om alt annet rundt forsvinner, og jeg er i min egen boble der jeg kan fantasere og skape det jeg vil. Når jeg ser farger eller teknikker blir jeg lett inspirert til å skape nye ideer. I et bilde kan jeg legge mye av følelsene mine i, jeg kan slappe av og la alle bekymringene mine flyte vekk i noen timer.

Flotte bilder fra en skoleoppgave om anatomien i hodet.

Knut Eugen Svendsen (32), nevenyttig boreingeniør

"Det gir meg en indre ro å jobbe med tre. Jeg liker også det å bruke hendene til å lage noe. I mitt vanlige arbeid så sitter jeg mye stille og jobber på en data, så da gir dette meg muligheten til å få være litt aktiv også."

Hva er din favoritthobby?

Design av møbler og møbelsnekring.

Hvorfor?

Det startet med at jeg lagde ting til hjemmet. Møbler og interiør i butikken passer ikke alltid eller de passet ikke til mitt behov. Når jeg så at jeg klarte å lage ting som både jeg og kona likte, så fortsatte jeg med det. Nå har det blitt en god hobby som jeg elsker å holde på med.

Helt perfekt. Håndlagde møbler i heltre, tilpasset rommet de skal stå i. Kunden kan komme med sine ønsker både til design, material og fargevalg.

Marianne Aspen Sortevik (49), bestemor som lager verdens flotteste strikkeplagg

"Jeg har flere strikkearbeid på gang - noe til en hver anledning. Lette "se på TV/være sosial" arbeid, mer utfordrende arbeid som krever mer oppmerksomhet, og som regel et som krever full konsentrasjon."

Hva er din favoritthobby?

Favoritthobby nr 1 er nok blitt strikking, selv om mat, kokkelering, og eksperimentering med mat kommer nesten like høyt opp på lista.

Hvorfor?

Grunnen til at det har blitt strikkingen, er nok det at jeg kan ha alt fra lett til komplisert arbeid. Det er rekreasjon, avslapping eller hjernetrim, alt ettersom. I tillegg til at jeg faktisk produserer nyttige ting. Stort sett klær til barnebarn, som blir høyt verdsatt. Og en viktig ting til er selvsagt at jeg får utfolde min kreativitet.

De nydeligste strikkeplagg fra en dyktig dame.

# strikking # tegne # tegning # møbler # hobby