Gøy med RC-bil

Mathias, Anna, Tobias og mor forteller hvorfor det er så gøy å kjøre radiostyrt bil.

Mathias (12), Anna(10) og Tobias(7) kjører rc bil. Mathias har kjørt i to år i klassen "Pro", hvor det stort sett er voksne menn som kjører. Her går bilene opp til åtti km i timen. Om sommeren er det Sør cup. Da kjører de løp på utendørs baner fra Haugesund i nord til Farsund i sør. Totalt syv løp.

Både i fjor og i år vant Mathias sammenlagtseieren i Sør Cup. Nå har han skiftet motor i bilen og skal begynne å kjøre i "Modified". Den absolutt raskeste og tøffeste klassen. Bilene i den klassen går fort, opptil hundre km i timen, og banene har mye svinger slik at de er teknisk utfordrende. Han har hatt en utrolig utvikling på kort tid. Anna har kjørt rc bil i snart et år og Tobias begynte i vår. De kjører begge i klassen "Standard" som er en barneklasse, eller rekrutterings klasse. De har begge gjort det bra denne sesongen. Anna vant sør cupen sammenlagt og Tobias tok andre plassen i deres klasse.

Alle tre elsker å drive med rc kjøring. Høydepunktet er å delta på løp. Da kjøres det tre kvalifiseringer og tre finaler. I høst/vintersesongen kjøres løpene innendørs. Bland annet er Banken cup i Kvinesdal på innebane. Da kjører de på teppe, ute kjøres løpene på asfalt. De gleder seg i dagevis før de skal konkurrere. Rc bil kjøring er fart, spenning og et utrolig godt og inkluderende miljø. Hvis du får trøbbel med bilen og må skru, hjelper konkurrentene deg med glede. Og så får de store flotte pokaler på løp og det er jo stas, spesielt for de minste.

Mathias liker rc kjøring fordi "det er mange kjekke folk, bra miljø og det er kjekt å kjøre fort på banen. Det er veldig kjekt å kjøre løp å konkurrere med andre."

Anna liker rc kjøring fordi "det er kjekt å reise på løp rundt omkring og kjekt å konkurrere."

Tobias liker rc kjøring fordi "det er kjekt å kjøre løp å få pokaler (alle får pokaler uansett plassering) og det er kjekt å reise rundt på løp andre plasser å overnatte på hotell."

"Det er en utrolig kjekk aktivitet. Veldig kjekke folk vi er sammen med når vi reiser på løp. Jeg reiste alene til Kvinesdal i november i fjor med tre barn. hadde aldri vært i hallen der før, men fikk den beste mottakelsen. Et veldig inkluderende og bra miljø. Alle hjelpe hverandre selv om de er konkurrenter" avslutter Merete, mor til de tre rc bil entusiastene.