Min hobby- styrketrening, trekkspill og bmx

Små og store forteller om sin hobby.

Over hele landet myldrer det av hobbyer og fritidsaktiviteter. På www.dailyplanit.no har vi tusenvis av aktiviteter du kan teste ut.

For å få tips, har vi intervjuet en gjeng inspirerende mennesker som forteller om sin hobby. Første del får du her. Mer kommer!

Bilde: DailyPlanit

Cathrine Baklund (27), selvstendig næringsdrivende og supersterk småbarnsmor.

Hva er din favorittaktivitet?

Min favorittaktivitet er styrketrening.

Hvorfor?

Styrketrening betyr mye for meg, på forskjellige plan. Det gir meg en form for mestringsfølelse som er vanskelig å beskrive. Samtidig som det gir utfordringer, og en trenger enorm viljestyrke til å oppnå ulike mål som settes. Styrketrening har lært meg mye om disiplin, ta smarte valg, og ta vare på kroppen. Det gir meg energi, selv om det hender at motivasjonen er totalt fraværende, så bobler jeg som regel av energi og tilfredshet etter en god styrkeøkt. Jeg klarer å slippe alt hverdagsstress når jeg trener, jeg fokuserer på meg selv og senker skuldrene. Det blir som et slags fristed, hvor jeg konkurrerer med meg selv.

Rå på styrketrening.

Brit Jane Varhaug (58), driver egen frisørsalong og er sprek farmor.

Hva er din favoritthobby?

Favoritthobbyen min er å spille trekkspill i Jærbelgen trekkspelklubb.

Hvorfor?

Fordi jeg vokste opp i en familie der musikk var viktig. Og trekkspillmusikk er gladmusikk som gleder både oss som spiller og andre.

Jærbelgen

Theor Helland (7), skolegutt og storebror til Lerke.

Hva er din favorittsport?

Min favorittsport er å sykle BMX. Det trener jeg en gang hver uke, pluss sykler løp en gang i uken.

Hvorfor?

Dette liker jeg fordi jeg er veldig glad i fart og det er kult å sykle fort på banen og hoppe på humpene. Det gøyeste på trening er pressekong, da sykler alle i en ring og prøver å få hverandre ut av ringen. Det er tøft å falle av sykkelen, for da er jeg veldig tøff. Da reiser jeg meg opp, og bare sykler det av meg. Så er det kult at vi får øve oss på mye løp på trening. Og så er det kjekt å få pokaler, nå har jeg 32 stk!

Theor i aksjon.

Lerke Helland (5), barnehagejente og lillesøster til Theor.

Hva er din favorittsport?

Min favorittsport er BMX.

Hvorfor?

Jeg liker best å sykle litt alene på banen. Trene så jeg ikke faller av sykkelen når jeg sykler raskt og hopper på banen. Men av og til faller jeg. Når jeg blir seks år skal jeg også begynne å sykle løp, det blir kult.

Lerke gleder seg til å bli gammel nok til å sykle løp.

Vi i Daily Planit takker for supre tips til spennende fritidsaktiviteter.

Gled deg til neste del av "Min Hobby". Da får du blant annet lese om karate og kor.

# hobby # fritid # aktivitet # trening # trekkspill # bmx