5 ting å finne på med barn i høstferien

Barnehager og skoler er godt i gang etter sommerferien. Vi liker rutiner. Man vet hva man skal og når. Det er trygt og forutsigbart. Men, vi elsker ferier.

Barnehager og skoler er godt i gang etter sommerferien. Vi liker rutiner. Man vet hva man skal og når. Det er trygt og forutsigbart. Men, vi elsker ferier! Den magiske følelsen av å kunne gjøre hva man vil, når man vil.

Heldigvis er det ikke altfor lenge mellom hver gang skolene tar ferie. Nå står høstferien for døren, og det gir deg en super mulighet til å teste ut noen av eventene vi har funnet for deg på www.dailyplanit.no. Vil du være med så heng på.

  1. Kino. En tur på kino i godt høstvær med regn og vind er kjekt for både små og store. Popcorn, brus og smågodt er superstas for alle barn, og kanskje kan man lokke med seg besteforeldre også? Nå finner du oversikt over filmene som går over hele landet på Daily Planit

  2. Sport. Flere steder i landet arrangeres det aktivitetsuke i høstferien. I Kristiansand er AktivitetsUGA en stor suksess. Søk på www.dailyplanit.no for lignende arrangement på ditt hjemsted.

  3. Bibliotek. Lærerikt, spennende og veldig koselig. Ta med barna og finn litteraturskatter helt gratis. Mange bibliotek har koselige sittegrupper, lekekrok, minkino og er tilrettelagt for flere timer med underholdning for barna. I høstferien arrangeres det blant annet høytlesing, teaterforestillinger og skrivekurs flere steder i landet. Lån med favorittene hjem, kryp under teppet med en kopp kakao og skap en magisk lesestund.

  4. Høstmarked. Over hele landet arrangerer hagelag, museer og handelstanden ulike former for høstmarkeder. Bondens marked og matfest er herlig for alle. På Jæren kan barna lage sin egen humlekasse, gå på kurs i sjokoladelaging og lære seg sjonglering på Hå gamle prestegård sitt høstmarked.

  5. Teater. Så heldige vi er som har så mange teater og kulturhus i dette landet. En magisk, spennende og gøyal verden. På teateret finner du forestillinger for alle små og for hele familien.

God høst alle sammen!

Husk at skoleferien varierer fra fylke til fylke. Oversikt finner du her