Gokart - For deg som liker fart og spenning!

Et mini intervju med brødrene Andrè og Eirik Løvåsen, og forslag til hvor DU kan teste ut gokart.

Gokart er en populær sport i Norge, særlig blant den yngre garde. Gokart har vært viktig for rekrutteringen til bilsport med større biler, og mange Formel 1-kjørere har startet med gokart. Gokart passer for de fleste – både som idrett og til fornøyelse.

Karting er en morsom sport og en artig, fartsfylt opplevelse. Hele familien kan være med på gokart. På noen gokartsentre er det egen barnegokart for de aller minste. Over hele landet kan man kjøre på både utendørs baner, og innendørsbaner. Vi finner baner i naturskjønne omgivelser og baner med diskolys og egen bar. Det er populært å arrangere barnebursdager, firmafester og utdrikkingslag på gokartbanen. En spennende vri på søndagsturen eller kjærestekvelden er å ta seg noen runder på banen. Norge er trolig et av de landene i verden med flest gokartbaner i forhold til befolkningen, med rundt 40 baner over hele Norge. Og flere nye er prosjektert.

For noen er gokart en morsom engangsopplevelse, eller kanskje en gøy aktivitet til spesielle anledninger, for andre er det en hobby, livsstil og lidenskap. Vi har snakket med to brødre fra Rogaland, Andrè Løvåsen (33) og Eirik Løvåsen (30), som begge har lang fartstid på banen.

De kommer fra en familie på seks med motor og eksos på brødskiva, og alle mann har reist land og strand rundt for å drive motorsport. Fire av dem som utøvere, to av dem som support. Til sammen har de hundrevis av timer bak rattet. Og de har konkurrert i gokart, shortcar, bilcross, rallycross og historisk asfaltracing. I tillegg er de utdannet i mekanikk/teknikk.

Eirik Løvåsen t.v Andrè Løvåsen t.h

Hva er det som er gøy med gokart?

Andrè - Det er mye som er gøy med gokart, men noe er konkurransen, fart, g-krefter og i tillegg er det veldig sosialt.

Eirik - Det som er gøy med gokart er selvfølgelig det sosiale rundt sporten. Samt farten og spenningen. Det er utrolig kjekt å konkurrere på banen i trygge omgivelser og sloss om plasseringene med masse adrenalin.

Hvilken gokartbane synes du det er best/morsomst å kjøre på (i Norge) og hvorfor?

Andrè - Gokart-banen på Evje er landets beste etter min mening, da den er rask og teknisk utfordrende.

Eirik - Den kjekkeste gokartbanen jeg har kjørt på er Evje, uten tvil. Det er dessverre blitt avsluttet konkuransekjøring på denne banen, men kombinasjonen av fart og svinger gjør at denne banen er utrolig morsom å kjøre på.

Hva er ditt beste gokartminne?

Andrè - Mitt beste gokartminne var da jeg vant norgesfinalen på Reve gokart-bane i 2000. Nesten like stort var det da jeg uventet kjørte inn til 3.plass i NM klasse kz2( den gang ICC) i 2003.

Eirik - Mitt beste gokartminne er også hentet fra denne banen (Evje). Dette var da jeg var litt yngre, rundt år 2000. Jeg fikk ikke start på gokarten på tidskvalifiseringen, som dermed førte til at jeg måtte starte bakerst av over 30 deltakere. Jeg måtte kjøre meg oppover i feltet i hver eneste innledende runde og finale. Jeg endte til slutt på 2. plass i løpet.

Andrè Løvåsen på gokartbanen

Gokart setter alltid fart på hverdagen. Lyst å teste ut? Vi har funnet gokartbaner over hele landet til deg, her. Favorittbanen til brødrene Løvåsen finner du på Evje.Vi anbefaler at du sjekker nettsiden til din nærmeste bane før du tar på hjelmen og kjøredressen. Det er ulike regler på ulike baner når det kommer til alder, førerkortkrav osv.

GOD TUR

# gokart