En spennende høst i vente – Unge SPOR

Test

På daily Planit kan du se alle aktivitetene til Unge SPOR – en frivillig organisasjon for og med ungdommer mellom 14 og 25 år som kan og vil noe innenfor, og rundt det brede feltet scenekunst i lokalmiljøet.

– Denne høsten får dere se Folk og Røvere i Kardemomme By på Jærmessa den 28.-29.august, Jungelparty for barn i Sandtangen 4.oktober, Kulturstipend utdeling 12.oktober, Halloweenparty med live musikk og Halloween sminkekurs sammen med M44 og ikke minst nærmer det seg premiere på musikalen Aldriland som skal settes opp i Sola kulturhus i Januar 2016.I tillegg spiller de på flere Julebord, arrangerer dansebursdager og har flere oppvisninger på lokale handlesentre, forteller Iren og Johanne – to av drivkreftene bak Unge SPOR.

Bilde: Eirik Halvorsen

Unge SPOR ble startet i 2009 av fire engasjerte sjeler; Iren Førland, Frode Førland, Johanne Steinsland og Linn Skretting Garborg.

I bunnen for Unge SPOR ligger det lidenskap. Lidenskap for musikk, dans og drama, lidenskap for ungdomskultur og lidenskapen for å bygge felleskap, forståelse og solidaritet i en verden der det å stå sammen er viktigere enn noen gang.

– Vi tilbyr også en rekke andre ting, og det er bare fantasien som setter grenser. Vi skreddersyr eventer, underholdning, spiller til dans, har utleie av utstyr, kostymer og ikke minst så har vi et stort repertoar innen vårt felt scenekunst som kan brukes til så mangt, forteller dem.

Fremmer ungdomskultur

Hovedmålet til Unge SPOR vil være å fremme ungdomskultur, samt ungdommens egen deltagelse, medvirkning og kunnskap rundt dette.

Unge SPOR setter årlig opp en stor musikal og har flere konserter, oppvisninger, happenings og arrangementer i flere kommuner. Time kommune er nok geografisk der hvor du finner dem oftest, men de har ofte vårlige musikal i Sola kulturhus, barneteater hver sommer i Hå, og masse eventer i Sandnes, Klepp. Ja, til og med i Stavanger fra tid til annen.

– I tillegg har vi klasser og kurs for unge fra 10 år og oppover. Info om alt dette, og om hvordan du selv kan bli medlem finner du på Unge SPOR, sier Johanne.

– Nettopp det at Unge SPOR er en frivillig organisasjon gjør at vi er avhengige av støtte fra sponsorer og diverse støtteorgan, samt gaver i forskjellige former. Dette er en kamp som ikke alltid er like lett, men som viser at ungdom står på for det de tror på, og virkelig vil forme sin egen hverdag, sier Iren.

# unge spor # teater # scene # scenekunst # musikk # dans # drama # kurs