Ti tips til deg som ikke ser fotball-EM

Årets fotball-EM er sparket i gang. Men hva med oss som ikke ser på fotball? Vi i DailyPlanit har samlet ti skjermfrie aktiviteter.

Årets fotball-EM er sparket i gang. Sofaer, fjernkontroller og godstoler i de tusen hjem er okkupert de neste dagene og ukene av fotballfrelste nordmenn. Men hva med oss som ikke bryr oss om fotball? Hva med oss som har en tv-stue med "ikke forstyrr" skilt hengende på håndtaket de neste ukene? Vi i DailyPlanIT har samlet ti tips som ikke krever fjernsyn. For mange er fotball-EM årets store høydepunkt. For andre er det uker med irritasjon over venner, partnere, ektefeller og samboere som sitter spikret foran skjermen. Uten å være med oss på ting, uten å delta på de fellesaktiviteten de vanligvis er med på. Og uten at DU får se din favorittserie når du vanligvis pleier. Høres det kjent ut? Av og til trenger vi en liten påminnelse om alt det spennende som finnes av aktiviteter og fritidssysler. Så her er vår liste over hva man kan gjøre under EM. Jeg skal iallefall prøve å komme meg gjennom alle ti punktene før det blåses av etter finalen!

1 Tur og trening

Store deler av landet har vært så heldige å få en knallstart på sommeren. Kom deg ut på tur. Trenger ikke være mer en en runde rundt huset eller en rask tur til nærmeste park. Er du en skikkelig spreking så sett deg et mål om en ny løype eller en ny fjelltopp hver kamp. Mange har opplevd frustrasjon over kø i apparatene og fulle timer på treningssentrene på akkurat denne tiden av året . Nå er din sjangse til å få et skikkelig treningsboost. Gå på ditt senter når kampene sendes på tv, og du er garantert bedre plass. I tillegg har SatsElixia onlinetrening, slik at du kan følge timer på din PC. Så om TV`en er opptatt, så skru på en PC og svett i vei hele kampen.

Bilde: Privat

2 Skjem deg bort

Aaaah, de søte små er i seng og din fotballinteresserte kjæreste er benket foran fjernsynet. Nå har du 90 minutt++ til å bruke kun på deg. Vi snakker ansiktsmaske, manikyr, pedikyr, hårkur, bodyscrub, hele pakka. Har du et badekar som nesten aldri blir brukt fordi det er så mye raskere å ta en dusj? Nå er tiden inne for å fylle det til randen og lesse på med badesalt og velduftende oljer. Er det dama som ser fotball og du er fotballenkemann? Kjøp deg et gammeldags barbersett å gi deg selv en god barbering på gamlemåten, etterfulgt av rensing og smøring av huden. Eller hva med å unne seg en massasje eller profesjonell spabehandling? Tror jeg må bestille meg en time hos Topp til tå med en gang.

3 Puss opp eller mekk på bilen

Har du en vegg som trenger et malestrøk? En gammel moped i garasjen som trenger litt kjærlighet? Har du tenkt på å bygge deg en ny hylle til badet eller gi sykkelen en skikkelig overhaling til sommeren? Nå har du sjansen. Sett i gang store og små prosjekt som har blitt utsatt. Lykke til!

4 Eksperimenter med mat

Vi har alle lest dem, eller i det minste sett på bildene. Matbloggene. Fantastiske 5 retters middager. Eller brød som helst skal heve ti ganger så lenge som vi egentlig har tid til når vi først kommer på vi skal sette den deigen. Vi har scrollet oss gjennom instagram og sett på fantastiske kaker og desserter. Nå er tiden inne for å sette av tid på kjøkkenet. Slå opp i mormors gamle kokebok, eller finn oppskriften bakerst i lokalavisen. Prøv noe nytt, eksperimenter. Og kanskje redder resultatet kvelden til den som sitter snurt i stua fordi favorittlaget tapte?

5 Spis med venner

Samle alle de som ikke følger fotballen. Finn et nytt og spennende sted sted å spise. Kanskje den nye restauranten i sentrum. Kanskje den burgersjappa du bare har kjørt forbi tidligere. Eller pakk til en piknik ute i skogen eller på stranda. Og hvem kan vel si nei til et spleiselag? Helt fritt for fotballprat. Jeg er klar!

6 Byttekveld

Vi har alle noen plagg som ligger bakerst i skapet. Noen av dem har enda lappene på. Vi har interiør vi er lei av og smykker vi ikke bruker. Arranger en byttekveld. Klær og pynt bytter eier og får nytt liv. Det er økonomisk, sosialt, miljøvennlig. Og best av alt, du har det gøy mens fotballkampen flyr forbi. Kanskje kan du også bruke tiden på å planlegge en skikkelig sommerbazar?

7 Les

Du vet den boken du hadde med på ferie i fjor som du aldri ble ferdig med? Og de magasinene du abonnerer på som aldri kommer ut av plasten? Fotballkamper er et supert påskudd for å rigge seg til med tepper, en kopp med noe godt i å bare lese. Har du venner eller en bedre halvdel som klager på for lite deltakelse i fotballhysteriet, så sett deg sammen med dem i sofaen. Vær tilstede, men drøm deg bort i din egen verden. God lesning.

8 Få unna husarbeid og plikter

Klær som skal brettes og en oppvaskmaskin som skulle vært tømt for to dager siden. En siste runde på eksamenslesing og en samvittighet som gnager fordi du burde ha vasket akvariet for to uker siden. Ugresset er så høyt at du ikke ser naboen i øynene lengre for du vet at løvetannfrøene dine er grunnen for at deres plen aldri blir grønn og tett som en fotballbane selv om de er ute i hagen og styrer hver dag. Bare gjør det. Når dommeren blåser i fløyta er det startskuddet til god samvittighet og lave skuldre. Når oppgavene er gjort kan du be naboen bort på en kaffe og slenge bena på bordet.

9 Ny hobby

Har du lenge tenkt på at det hadde vært gøy å lage smykker? Kanskje har du sendt misunnelige blikk bort på din bestevenns selvstrikka genser? Eller har du alltid drømt om å lage en kortfilm eller kunne spille piano? Finn deg en ny hobby Kanskje er EM grunnen til en ny lidenskap, eller rett og slett penger i kassen. Takk sportskanalene den dagen du selger ditt første maleri eller vinner en pris for beste fotografi.

10 Gi tiden din til andre

"A treasured memory is the lasting gift of time well spent"- Tim Fargo. Bruk kampminuttene på å glede noen. Ring din gamle tante. Besøk den eldre herremannen i etasjen over deg som aldri har besøk. Gå tur med hunden til hun nedi gata som har brukket foten. Vær et medmenneske.

Ti tips. Ti ting å gjøre under fotball-EM 2016. Ti ting du selvsagt kan gjøre utenom EM også. Vi håper du fikk litt inspirasjon. At du unner deg et langt bad. At du ble motivert til å rydde utav oppvaskmaskinen, og tar den telefonen til bestemor. Du kommer IKKE til å angre! Til alle dere som er så heldige å få være i Frankrike og oppleve kampene på nært hold, til deg som er hjertelig tilstede gjennom tv-ruta, til deg som ikke engasjerer deg, til deg som hater fotball; Godt mesterskap og god sommer! Husk om du trenger tips til hva du skal finne på, så er vi her, alltid! Hilsen oss i www.dailyplanit.no

# hobby # trening # tur # turløype # velvære # lese # massasje # em # matlaging # fjelltur # mat # instagram # fritid # byttedag # les