Besøk Noahs ark

> Noahs Ark ble slept fra Kristiansand til Stavanger og er nå i Haugesund frem til 21. november, før turen går videre til Bergen 23. november til februar 2016.

Noahs Ark ble slept fra Kristiansand til Stavanger og er nå i Haugesund frem til 21. november, før turen går videre til Bergen 23. november til februar 2016. Våren 2016 seiler arken til Oslo og Fredrikstad.

Arken er 70 meter lang og 13 meter høy. Restaurant i toppetasjen og kinosal i kjelleren. Museums-arken fra Nederland er langt mer luksuriøs enn den Noa bygget i gammeltestamentlig tid.

Bilde: dagen.no

I ett år skal det flytende museet fortelle bibelhistorien fra Adam og Eva til Jesu død på korset. Arken inneholder ikke to dyr av hvert slag, men en rekke utskårne trefigurer av bibelske personer som Adam og Eva, Noa, kong Salomo, Abraham, Moses og David.

Tåler ikke uvær

I Nederland, Tyskland og Danmark har mange skoleklasser besøkt arken. Peters håper at norske elever også får denne muligheten, og at det blir finansiert via den kulturelle skolesekken.

Men når skipet skal fraktes fra Stavanger til Bergen i slutten av oktober er det ikke uten risiko. Arken har ikke en egen motor, og er derfor avhengig av en tauebåt. Den er sårbar for uvær og tåler ikke større enn 1,5 meter høye bølger.

Priser

  • Vokse 220 NOK
  • Barn (3-12 år) 130 NOK
  • Barn (0-2 år) Gratis

Familiebillet

  • 2 voksne + 2 barn på højst 12 år, (ekstra barn 100 kr.) 650 NOK

Studerende (m. studiekort) og pensjonister 190 NOK

  • Quiz Gratis
  • Teaterleje På forespørsel

Kilder:Verhalenark og dagen.no

# båt # museum