Fritidsaktiviteter med betydning, en oppfordring til deg.

Det du liker å gjøre, kan få stor betydning for noen.

"Mamma, kan ikke vi lage Limonade? Så kan vi sette bord og stoler ut i gårdsrommet å selge den en dag det er varm". Denne setningen kom fra 11-åringen her i huset sist uke. Jeg syntes dette var en god idè, og lurte på hva pengene han tjente skulle brukes til. Det hadde han faktisk ikke tenkt på en gang. Hele poenget med Limonadesalget var at dette var en morsom ting å gjør. Vi ble enige om at pengene kunne gå til et lokalt veldedig formål.

Fritid. For noen er det mangelvare, for andre er det noe de har for mye av.

Felles for oss alle, er at vi ønsker å bruke fritiden på noe vi liker. På noe og noen som betyr noe.

Limonadesalget vårt gir penger til noen som trenger hjelp til å skaffe seg nødvendige ting som mat og klær. Alle som kjøper Limonade gir av sine penger til noen som trenger dem. Kanskje er de ute på tur når de stopper for å kjøpe noe å drikke. Kanskje er tur den fritidsaktiviteten de liker aller best. Og de igjen kan bruke sin hobby på noe som vil bety noe for andre. Wings For Life er et løp som går verden over. Din deltakelse har betydning. Om du går eller løper, så er deltakere i løpet med på å gjøre en forskjell for millioner av mennesker som ønsker å gå igjen. Banebrytende forskning på ryggmargsskader finansieres og får fokus fordi mennesker over hele verden bruker sin hobby på å gjøre noe for andre.

Samme hvilken hobby eller aktivitet du foretrekker, så kan den brukes til å glede og hjelpe andre. Vi i Daily Planit har tidligere skrevet en artikkel om Lommevenner. Dette er et fantastisk tiltak som nå har spredd seg til andre land. Strikkeglade mennesker gir trygghet og glede til barn i en stressende og kanskje skremmende situasjon.

Vi bor i et land der dugnadsdeltakelsen er høy. Mange tusen mennesker stiller til dugnad hver eneste dag, og bruker sin fritid på noe som betyr noe for andre. De støtter lag og foreninger. De er fotballtrenere, leksehjelpere, treningskontakter og besøksvenner. De rydder søppel langs veier og på strendene, lager turstier og er parkeringvakter. Og hver eneste en burde fått betalt sin vekt i gull. Jeg håper at de vet hvor mye deres innsats betyr. Hvor viktige de er for de barna som hver uke får lov å trene med engasjerte, trygge voksne. For alle turistene som får gå i merkede løyper og alle de joggerene som får løpe langs søppelfrie stier. Tusen takk for at deres fritid får betydning for andre.

Er hobbyen din hund, er det muligheter for å melde seg på besøkshund-kurs over hele landet. Firbente venner gjør store forskjeller for beboere på gamlehjem og institusjoner. En besøkshund kan være til støtte, motivere, oppmuntre, stimulere til aktivitet og være til selskap.

Listen over hvordan du kan bruke din hobby og din fritid til å hjelpe andre mennesker er uendelig lang. Det er kun fantasien som kan sette grenser. Uansett hvor mye eller lite fritid du har, hvor ung eller gammel du er, hvor i landet du bor eller hva din favorittaktivitet er, kan den få en positiv betydning for flere enn deg. Så lag perlesmykker og gi som en oppmuntring, strikk pledd og doner til premature babyer, bli besøksvenn for noen som trenger noen å prate med. Meld deg inn i ditt lokale idrettslag eller gi av din tid til veldedige organisasjoner. Og neste gang det er sol, så lag Limonade, sett bord og stoler ut i gårdsrommet, prat med naboen og gi pengene til noen som trenger dem. Slike øyeblikk er verdt mer enn pengene.